trečiadienis, gegužės 06, 2009

charakteris

charakterio ir tvirtumo tema norėčiau pati daugiau teorinių straipsnių paskaityti. kaip ugdyti, kaip neperugdyti ir nepersistengti. Urtės auklėtojos jau pernai pastabas pasakydavo, kad užsispyrusi, tvirta. Namie gal mažai sudaryta sąlygų tam pasireikšti, ar aš pati nelabai pastebiu.
širyt nustebino. kasvakarinė problema - ėjimas miegoti. keltis į darželį reikia anksti. iš vakaro noris ilgiau pasėdėti, migdymosi su pasivaikščiojimais procesas išsitęsia iki valandos.. mano kantrybė išsenka dar greičiau. 'Urte, ryt neatsikelsi į darželį, būsi pavargusi, eik greičiau miegoti". Atsikelsiu. "Urte, žinai kad sunku keltis, širyt miegojai rengdamasi". Aš sakau kad pati atsikelsiu ir apsirengsiu.
Pabudau nuo keisto garso, lyg kažkas vaikšto su batais, uždaro vaikų miegamo duris. pramerkiu akis: Urtė. su kepure, kelnėmis, batais. "Aš sakiau kad atsikelsiu ir pati apsirengsiu". sakei....... laikrodyje lygiai 6:32.

3 komentarai:

xena rašė...

geras :)
užknysai tu ją, mamyt :)))))

Anonimiškas rašė...

man regis tai dar karta parodo kaip jautriai ir rimtai ji priima ka suauge sako (o sie daznai gerai nepagalvoka ka kalba ar ka ju zodziai gali kitiems reiksti, ar delto kad neteke kantrybes ar del kitu priezasciu) Ir gaila vaiko, tikiuosi ji bent pamiegojo ta nakti...Nesistebesiu jei ateityje ir ja vargins galvos, skrandzio skausmai del streso darbe ir kitur. Manau kol yra laikas ir galimybes ismokinti vaika nepriimti visko rimtai, t.y. vystyti sveika humoro jausma,kuo daugiau sveiko juoko namuose, gebejima atsipalaiduoti kada to reikia ir veikti su dziaugsmu. Sekmes

ugne rašė...

visi vaikai jautriai ir rimtai priima ką kalba suaugę. ir gyvenimą turbūt reikia mokinti priimti rimtai. sveiku rimtumu. ne liguistu, isteriniu, panišku, nuo kurio ir kyla ligos...