penktadienis, vasario 13, 2009

Kas paskatintų šeimas turėti daugiau vaikų?

Susilaukti antro vaiko ketina kiek daugiau nei pusė tėvų, auginančių vieną atžalą. Tačiau jei namuose jau krykštauju du mažyliai, turėti dar vieną ketina mažiau nei trečdalis sutuoktinių. Kodėl tik tiek? Atsakymas paprastas – gąsdina neišvengiamai padidėsianti finansinė vaikų išlaikymo našta. Tačiau ne tik tai. Dažnai tėvai nurodo, jog turėdami daugiau vaikų nebeįstengs derinti šeimos ir darbo. Dauguma jų pripažįsta, kad ir dabar sunku atlikti savo pareigas šeimai, nes pernelyg daug laiko praleidžia darbe. DAUGIAU

Gana teisingas straipsnis. Didžiausia problema man asmeniškai, tikrai kurios nebūčiau įvardinusi prieš kelis metus - galimybė derinti darbą ir šeimą. Darbas atima beveik visą mane iš šeimos. Auginti tris ir daugiau vaikų bei dirbti visą dieną, kol kas tai sunkiai įsivaizduoju, kaip įmanoma. Dirbti tik vienam iš tėvų - gana sunki finansinė našta išlaikyti didelę šeimą.

1 komentaras:

ugne rašė...

prieš metus rašiau kad sunkiai įmanoma auginti ir dirbti, šuo metu turiu šiek tiek lengvesnį požiūrį. pilna darbo diena sunkoka, bet palengvintu krūviu - įmanoma :)